Ekologiški ciberžolių milteliai Du Medu.
Ciberžolė – pagrindinė Indijoje itin populiaraus kario prieskonių mišinio sudedamoji dalis. Anksčiau naudojama pagrinde dėl savo skoninių savybių, dabar ciberžolė stebina mokslininkus galima nauda sveikatai. Šalia plačiai žinomų su uždegimu kovojančių savybių, vėžio rizikos mažinimo, organizmo valymo savybių, tyrimai atskleidžia naujas ciberžolės savybes, tokias kaip kognityvinės funkcijos gerinimas, cukraus kiekio kraujyje reguliavimas, inkstų funkcijos palaikymas, kai kurių artrito formų lengvinimas. Ciberžolė laikoma vienu iš efektyviausių vaistinių augalų.
Neabejotinai svarbiausia ir stipriausia ciberžolės savybė – galimybė kontroliuoti uždegimą. Ciberžolės vartojimas mažina uždegimą organizme keliančių fermentų kiekį. Dėl to, ciberžolė gali būti labai naudinga gydant įvairius uždegiminius susirgimus. Tai ypač aktualu kalbant apie uždegimo galimas sukelti ligas, tokias kaip širdies ligos, II tipo diabetas, insultas, artritas, uždegiminės žarnų ligos, vėžys, Alzhaimerio liga. Vieno tyrimo metu nustatyta, kad aspirinas ir ibuprofenas yra mažiau efektyvūs kovojant su uždegimu nei ciberžolė.
Stimuliuodama tulžies pūslę gaminti daugiau tulžies, ciberžolė gali padėti pagerinti virškinimą. Tyrimu, kuriame naudota ciberžolė ir placebas nustatyta, kad ciberžolė sumažino pilvo pūtimą ir dujų kaupimąsi žarnyne žmonėms, kenčiantiems nuo virškinimo sutrikimų. Komisija Vokietijoje nusprendė, kad ciberžolė gali būti gydytojų rekomenduojama, kovojant su virškinimo problemomis.
Ciberžolė tinka įvairiausiose sriubose, ryžiuose, troškintose daržovėse, tad tereikia laikyti po ranka ir nepamiršti įmaišyti.
Ciberžolė palyginti yra pigus šafrano pakaitalas. Tad jei norisi pagaminti patiekalą, kurį reikia paskaninti šafranu, o turite tik ciberžolės – ji puikiai tiks.
Laikyti +2...+23 0C temperatūroje.
Kilmės šalis Indija.
Tikroji prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Primename, kad ūkininkų produkcija yra daugiausiai rankiniu būdu pagaminta, todėl forma ir išvaizda gali skirtis. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė, todėl visada rekomenduojame perskaityti esančią ant prekės pakuotės.
PAKUOJAMA 30 g.
Ūkininkų ir smulkiųjų produkcija nėra apdorojama jokiomis papildomomis medžiagomis reikalingomis prailginti galiojimo terminą
Vienas plačiausiai paplitusių ciberžolės vartojimo būdų:
Auksinis pienas
Jei trūksta laiko, galima sumaišyti šiek tiek šilto kokosų pieno su 1 arbatiniu šaukšteliu ciberžolės miltelių. Tai Indijoje itin įprastas receptas vaikų ligoms gydyti. Jei norisi skoniu turtingesnio gėrimo, receptas toks:
-
1 puodelis kokosų arba migdolų pieno ;
-
ketvirtis puodelio vandens;
-
1 arbatinis šaukštelis ciberžolės miltelių;
-
ketvirtis arbatinio šaukštelio imbiero miltelių arba tarkuotos šaknies;
-
ketvirtis arbatinio šaukštelio vanilės;
-
žiupsnelis kardamono;
-
žiupsnelis cinamono;
-
žiupsnelis gvazdikėlio;
-
2 arbatiniai šaukšteliai medaus.
Visus ingridientus sumaišyti puode ir pakaitinti ant vidutinės ugnies ~1 minutę.