Petražolės lapeliai vartojami sriuboms, padažams ir kiaušinių patiekalams paskaninti. Tinka sutrinti su varške ir sviestu, jos pagardins šių patiekalų skonį. Į patiekalus jos dedama prieš patiekiant, nes verdant suyra vitaminai.
Petražolėje yra gausu vitamino C. Ji vartojama kraujui nuo kenksmingų medžiagų valyti ir šlapimui varyti, taip pat kraujo gamybai skatinti. Petražolių aliejus naudojamas gaminant kvepalus. Šviežios petražolių sultys slopina uždegimą, jomis galima tepti spuoguotą odą. Kosmetinių priemonių receptas (visų tipų odai): stiebus ir lapus smulkiai sukapok, užpilk vandeniu, užvirk (bet nevirink) ir nukošk. Tyrelę užtepk ant marlės, uždėk ant veido ir palaikyk 3O min. Po to nuvalyk veidą sausu vatos tamponu. Po šios procedūros veidas pašviesės, sausa oda bus atšviežinta, riebi - neteks riebalų pertekliaus.
Užauginta Lietuvoje.
Tikroji prekės išvaizda gali šiek tiek skirtis nuo esančios nuotraukoje. Primename, kad ūkininkų produkcija yra daugiausiai rankiniu būdu pagaminta, todėl forma ir išvaizda gali skirtis. Ant produkto pakuotės nurodoma informacija yra išsamesnė, todėl visada rekomenduojame perskaityti esančią ant prekės pakuotės.