Telefonas: 8 684 11998, El. paštas: info@gileskromelis.lt
 
Receptai
Pristatymo dienos
Kaimiškas, ekologiškas maistas į namus
VILNIUS
Užsakius  iki trečiadienio 17 val.
prekes gausite ketvirtadienį. 
 
***
 KAUNAS
 
Užsakymus priimame iki pirmadienio 17 val.
Prekes gausite antradienį.
***
 PAVĖLAVUS :)  SKAMBINKITE  
 
Nemokamas pristatymas

Užsisakius prekių
už daugiau nei  29,00 Eur
pristatymas nemokamas!!!
 
DESERTAS PAGAL GARFILDĄ!

Ingredientai:

Bolonijos padažas:
1 vidutinio dydžio svogūnas, stambiai supjaustytas;
1 didelė morka, stambiai supjaustyta;
2 stiebai salierų, stambiai supjaustyti;
4 skiltelės česnakų, stambiai supjaustytos;
2 - 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
druska;
šviežiai malti juodieji pipirai;
1 kg jautienos mentės, maltos;
800 ml konservuotų luptų pomidorų (2 x 400 ml skardinės), galima pamaišyti su pomidorų pasta;
200 ml raudonojo vyno;
šiek tiek vandens, jei reikia;
2 lauro lapai;
čiobrelių, surištų ryšulyje.
Makaronų lakštai:
1 1/2 puodeliai miltų;
2 dideli kiaušiniai;
1/2 šaukštelio druskos;
1 - 2 šaukštai vandens, jei reikia.
Bešamelio padažas:
8 šaukštai nesūdyto sviesto;
1/2 puodelio miltų;
4 puodeliai pieno;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
1 skiltelės malto česnako;
šviežiai malto muskato, pagal skonį;
šviežiai malti juodieji pipirai.
230 g tarkuoto parmezano.

Įsigyk ingredientus čia:

Bolonijos padažas: (0)
1 vidutinio dydžio svogūnas, stambiai supjaustytas; (0.500kg)
1 didelė morka, stambiai supjaustyta; (0.600kg)
2 stiebai salierų, stambiai supjaustyti; (0.500kg)
4 skiltelės česnakų, stambiai supjaustytos; (0.500kg)
2 - 3 šaukštai alyvuogių aliejaus; (0)
druska; (1vnt.)
šviežiai malti juodieji pipirai; (0)
1 kg jautienos mentės, maltos; (1kg)
800 ml konservuotų luptų pomidorų (2 x 400 ml skardinės), galima pamaišyti su pomidorų pasta; (0)
200 ml raudonojo vyno; (0)
šiek tiek vandens, jei reikia; (0)
2 lauro lapai; (0)
čiobrelių, surištų ryšulyje. (0)
Makaronų lakštai: (0)
1 1/2 puodeliai miltų; (1vnt.)
2 dideli kiaušiniai; (1vnt.)
1/2 šaukštelio druskos; (1vnt.)
1 - 2 šaukštai vandens, jei reikia. (0)
Bešamelio padažas: (0)
8 šaukštai nesūdyto sviesto; (1vnt.)
1/2 puodelio miltų; (1vnt.)
4 puodeliai pieno; (1vnt.)
1 arbatinis šaukštelis druskos; (1vnt.)
1 skiltelės malto česnako; (0.500kg)
šviežiai malto muskato, pagal skonį; (0)
šviežiai malti juodieji pipirai. (0)
230 g tarkuoto parmezano. (0)
Pasirink produktus kuriuos norėtum įsigyti ir spausk "Įdėti į krepšelį"
Įdėti į krepšelį

Paruošimas:

Gaminame:

  • Bolonijos padažas: pasiruoškime padažą iš vakaro, galima viską gaminti iš karto, bet galima ir pasiruošti iš anksto. Smulkintus svogūnus, morkas, salierus ir česnakus apkepkite įkaitintoje keptuvėje su dviem ar trim šaukštais aliejaus. Pagardinkite daržoves druska ir pipirais. Kepkite daržoves dažnai maišydami apie 15 minučių.

  • Įpilkite jautieną ir prieskonius su druska ir pipirais. Dar kepkite apie 15 minučių maišant.

  • Pilkite pomidorų pastą ir virkite 3 - 4 minutes. Pilkite raudonąjį vyną. Virkite vyną, kol jis sumažės per pusę, maždaug dar 5 minutes. Įpilkite vandens į indą, kol skysčių bus šiek tiek virš mėsos. Berkite čiobrelius, lauro lapelius ir sumaišykite viską labai gerai.

  • Šalia viryklės pasiruoškite vandens ąsotį. Troškinkite 3 - 4 valandas. Nepamirškite pamaišyti, papildomai įpilti vandens, nes neturi išsausėti (bus nelabai skanu). Prireikus pridėkite daugiau prieskonių.

  • imkite čiobrelius ir lauro lapus. Gaunasi padažo dviem lazanijoms. Galite laikyti šaldymo kameroje iki 6 savaičių arba naudokite dvigubai mažesnį kiekį ingredientų. Kadangi tai ilgokas procesas, tai geriau pasigaminti daugiau :). Tinka su bet kokio tipo makaronais.

  • Makaronų lakštai: suberkite visus makaronų ingredientus . Minkykite, kol prasidės formuotis rutulys. Galite naudoti ir virtuvinį kombainą. Turi gautis tvirta, bet nelipni tešla. Jei reikia, įpilkite vandens šaukštą, kad nebūtų per kieta. Labai gerai leisti tešlai pastovėti bent valandą.

  • Tešlą padalinkite į keturias dalis, nustatykite makaronų mašinėlės ploną programėlę (nr. programų skiriasi pagal gamintoją). Ir vis „sukite“per mašinėlę, turi gautis pakankamai ploni. Sulankstote – perleidžiate, Sulankstote – perleidžiate….kol gausis vientisi.

  • Kadangi šviežiai pagamintų makaronų forma nėra itin svarbi, tai supjaustykite kvadratėliais, bus lengviau išgrėbti.

  • Užvirkite didelį vandens puodą. Būkite pasiruošę kiaurasamtį išgrėbti makaronams. Pasiruošiame ir didelį ledinio vandens dubenį, kurio vanduo yra suplaktas su aliejumi. Jei makaronai gavosi labai ploni, tai užteks tik nuplikonti apie 1 minutę, jei gavosi šiek tiek storesni, pavirkite 2 minutes. Išimkite kiaurasamčiu, dėkite juos į ledinį vandenį ir išimkite ant alyvuotos lėkštės (padėklo ar kepimo popieriaus). Pakartokite su likusiais makaronais.

  • Jei naudosite pirktinius, tai galite ir apvirti, ir sausus dėti. Kaip jums skaniau, greičiau.

  • Bešamelio padažas: dėkite sviestą, kai ištirpsta, įpilkite miltų ir sumaišykite tolygiai. Kepkite mišinį vieną minutę, nuolat maišydami. Pilkite pieną labai plona srovele, nuolat įmaišykite į sviesto - miltų mišinį. Supylus visą pieną, įberkite druskos, česnako, muskato (jei norisi) ir šiek tiek juodųjų pipirų. Sumaišykite mišinį, sumažinkite kepimo temperatūrą ir kepkite, dažnai maišydami 10 minučių. Jei reikia papildomai berkite prieskonių. Teisingai – šiame recepte naudojamas šaltas pienas, tradiciniuose receptuose naudojamas karštas pienas.

  • Pabaiga: įkaitinkite orkaitę iki 180 - 190 C laipsnių. Paimkite indą, kuriame viską sluoksniuosite (9 x 13 colių). Patepame bešamelio padažu. Dėkite savo pirmąjį virtų makaronų sluoksnį, tada bolognese padažas ant makaronų, paskleisti tolygiai. Tada 1/2 puodelio bešamelio, tada bolognese padažo. Pabarstykite sluoksniu 1/3 puodelio parmezano sūrio. Pakartokite šį procesą - makaronus + 1 puodelį bolognese + 1/2 puodelio béšamelio + 1/3 puodelio parmezano - dar tris kartus, tada dėkite dar vieną makaronų sluoksnį. Iš viso turėtų gautis 5 sluoksniai.

  • Lazaniją galima užbaigti dviem būdais. Galite tiesiog pabarstyti viršutinį makaronų sluoksnį su likusiu parmezanu prieš kepdami. Arba 1/4 puodelio bešamelio ant viršutinio makaronų sluoksnio prieš jį apibarstyti likusiu sūriu. Viršus tampa traškus. Šis variantas mums patiko labiau.

  • Kepkite savo lazaniją 40 - 50 minučių.

  • Kai išimate iš orkaitės, leisti jai pailsėti ne mažiau 10 minučių prieš patiekiant.

  • SKANAUS!

Sočiai pavalgys visa šeima ir dar liks vakarienei...

 
Prekių krepšelis
Krepšelis tuščias
Kviečiame!!!

Mus rasite:

SANDĖLYS:

Laisvės pr. 117 - 79, Vilniuje

 Tel. nr. 8-684-11998 

Pirm.- Ketv. 9 - 18 val.
Prekes atsiimti galite po 15 val.

Penk. 9 - 13 val.
Prekes atsiimti galite iki 13 val.

JŪSŲ MĖGSTAMIAUSI!!!

JŪSŲ   SKONIŲ   TOP`as

Draugaukime

       

 
 
 
 
Naujienos  |   Akcijos  |   Apie mus  |   Tiekėjai  |   Kaip pirkti?  |   Kontaktai  |   Receptai
© 2010-2018 UAB „Gilės kromelis“. Visos teisės saugomos.